Sådan indretter du bedst din stue

Sådan indretter du bedst din stue

 

Stuen er et af de absolut vigtigste rum i ens hjem. Det er det fordi det ofte er samlepunktet, det sted hvor man har venner og familie inde, og det sted hvor man slapper af efter en lang dag på arbejde eller i skole.

 

Vi mener derfor, at stuen skal indrettes godt og funktionelt, så den er indbydende og skaber en atmosfære der er dejlig at være i. Hvordan du kommer i mål med dette, det vil vi komme ind på i dette indlæg.

 

Køb møbler i rette størrelse

Der er ikke noget værre end en stue, hvor møblernes proportioner ikke passer til lokalet der er stue i. Et godt eksempel er hvis man bor i en lejlighed og har en stor sofa og et stort spisebord. Når man har dette, så kan det hurtigt blive meget kompakt, og så føles lokalet ikke særlig indbydende.

 

Vi anbefaler derfor, at man måler sin stue op, inden man køber møbler. På den måde kan man forberede sig ved at vurdere hvor stor en sofa på være, og også hvor store resten af møblerne må være. En god måde at gøre dette på er også at tegne stuens møbler, når man har målt dem op. Det kan enten gøres på et papir, eller ved at klippe dem ud og rykke dem rundt i ”lokalet”, som er tegnet på et papir.

 

Husk hyggen

En stue skal være hyggelig, og derfor er det vigtigt, at man ikke glemmer hyggen. Det betyder kort fortalt, at du skal sørge for at få pyntegenstande ind. Pyntegenstande kan være alt fra en vase til en sofapude, men det er vigtigt de er der.

 

Udover at skabe hygge, så samler pyntegenstande også et rum, så det hele hænger sammen indretningsmæssigt. Hvis man eksempelvis har en gul vase og nogle gule puder, så hænger farverne pludseligt mere sammen end hvis man bare har en sort sofa og intet der hægter tingene sammen.

 

En sidste ting man kan gøre, for at pynte stuen, det er at sørge for nogle flotte plakater eller malerier, som skaber den stemning man gerne vil have i lokalet.